Ostatnia wizyta: Teraz jest poniedziałek, 6 września 2010, 15:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Clonazepamum/Clonazepam
PostNapisane: czwartek, 29 lipca 2010, 17:46 
Użytkownik

brałam , dla mnie super, nie bałam się tak, chociaż słyszałam o nim dużo złego (że mocno uzależnia, pogarsza pamięć itp). Skończył mi się, a byłam u 2 lekarzy i nie chcą mi go przepisać. Właściwie nie wiem dlaczego, mi naprawdę pomagał.
Wolę w miarę spokojne ale krótsze życie na lekach, niż długie w zamknięciu, sama w domu, bo się boję.
Jutro jadę do pani doktor, będę nalegała na clonazepam, a może znacie coś równie skutecznego? Co u Was pomaga? (Zaznaczę tu, że tu musi być coś na silny lęk. Naprawdę silny. Kiedyś znajomy powiedział, że herbata z melisy go rozkłada...nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać)
Potrzebuję się wyciszyć, moim problemem są lęki i przesadne napady drżenia w sytuacjach stresowych ( w skrócie cała się trzesę i nie mogę tego opanować), w konsekwencji, boję się tego, że będę się trząść :), czyli takie kółeczko. Właściwie przydałoby mi się coś takiego średniego na stałe i naprawdę silnego doraźnie.

PostNapisane: czwartek, 29 lipca 2010, 19:53 
Użytkownik

alprazolam (afobam), chyba przewysza sila klonazepam jesli o napady paniki ci chodzi, jest silny , ja biore klonazepam na skurcze miesni nog i stop, , bez tego bym nie wytrzymal bolu..,
naprawde niezastapiony lek !

Czy kręta ścieżka? Krawędź – oto moje mienie.

PostNapisane: czwartek, 29 lipca 2010, 23:34 
Użytkownik

Cytuj:
Potrzebuję się wyciszyć, moim problemem są lęki i przesadne napady drżenia w sytuacjach stresowych ( w skrócie cała się trzesę i nie mogę tego opanować), w konsekwencji, boję się tego, że będę się trząść :), czyli takie kółeczko. Właściwie przydałoby mi się coś takiego średniego na stałe i naprawdę silnego doraźnie.
Proponuję mianserynkę lub mirtazapinę na ogólne wyciszenie, i doraznie jakieś bda z tendencją do stopniowego ograniczenia bda ;)

Tytuł: Re: Clonazepamum/Clonazepam
PostNapisane: sobota, 7 sierpnia 2010, 14:01 
Użytkownik

XS-ka napisał(a):
No tak...przejrzałam forum,użyłam wyszukiwarki ale...niestety nic nie znalazłam.Dlatego też zakładam ten temat.Lek wymieniony w temacie przepisał mi psychiatra.A ja...chciałam się dowiedzieć czy ktoś z was ma z nim jakieś doświadczenia.W internecie przeczytałam że jest on na...padaczkę:o co przyznam bardzo mnie zdziwiło? a może nawet zaniepokoiło.Lek na padaczkę przepisywany przez psychiatrów osobą bez epilepsji?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

ja clonazepam łykam od paru lat na bóle mięśniowe, jako miorelaksant, to jedyny lek jaki mi pomaga, inne nie działały wcale lub miernie.
Clonazepam jest wybawieniem w wielu chorobach i nie sugeruj się ulotką :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Moderator: Moderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]